Célirányos edzés a hosszú távú siker érdekében

Hatékony és célirányos edzés nélkül a legjobb táplálkozás is hibavaló és kudarcra van ítélve. Bár másik oldalról nézve a megalapozott táplálkozás a nagyobb teljesítmény alapja, ez azonban megfelelő edzés nélkül hosszú távon eredménytelen marad.

„Táplálkozás, edzés, pihenés, belső beállítódás, fegyelem, kitartás és a jó genetika képezik a siker tényezőit.“ (Andreas Frey)

Egyszóval: a legjobb és legátgondoltabb táplálkozás csak fele annyit hoz, ha nem tartják be a helyes edzés szabályait, és ez fordítva is igaz. A két tényező kölcsönösen befolyásolja egymást és  mindkettőre egyforma mértékben oda kell figyelni.

Az itt tárgyalt információk a táplálkozásról szóró már részben kifejtett táplálkozási tippek mellet a hatékony edzés gyakorlatban történő végzéséhez képeznek alapot.

A táplálkozás, az edzés, a pihenés, a belső beállítódás, a fegyelem és a kitartás – párosulva a jó genetikával – a siker alapvető tényezőit alkotják. Az első hatot befolyásolhatjuk, a genetikát azonban nem.

A táplálkozás és az edzés azonban minden tényezőből a legnagyobb optimalizálási lehetőségeket tartalmazza, melyekkel a test maga és a teljesítőképesség javítható.

A táplálkozás területéről származó számos információt ugyancsak az edzésre vonatkozó hasznos tudás érdekében bocsátjuk rendelkezésre. Először az edzés alapelveit taglaljuk, majd az anatómia tárgyköréből vesszük az izomzatot, azután pedig az edzési módszerekkel- és technikákkal, az aerob edzéssel foglalkozunk, Andreas Frey edzéstervével bezárólag.

by La Llave Alex