Mekkora a folyékony kreatin kreatintartalma?

A kreatinszérum® – egy folyékony kreatintermék – néhány évvel ezelőtt nagyon divatban volt és sokáig lelkesen vásárolták. Elegendő ok van azonban arra, hogy egyszer pontosabban odafigyeljenek, vizsgálatnak vessék alá a terméket, és ellenőrizzék annak kreatintartalmát.

Még mindig erősen vitatott, hogy a jelenleg rendelkezésre álló módszerekkel egyáltalán lehetséges-e a kreatint stabilan folyadékban tartani.

A kreatin folyadékban instabil

Ennek a vizsgálatnak az eredményei egy világos NEM feltételezését engedik meg. A kreatin szérumot® három különböző laborban háromszor is vizsgálták, hogy meghatározzák a kreatintartamát. Ennek során korrekt módon két különböző gyártási sorozatot is bevontak az elemzésbe.

Az eredmény nem csak tárgyilagos, hanem egyszerűen megrázó, mert a kreatintartalom adagonként 100mg alatt volt, a 2500 mg helyett, melyet a csomagoláson adtak meg. Másképpen kifejezve a kreatintartalom csak 4 %-a volt annak, amit ígértek.

A maradék 96 %- estében kreatininról van szó, a kreatin hatástalan bomlástermékéről. Végkövetkeztetés: el a kezekkel a folyékony kreatintól!

by La Llave Alex